Podcast S. 3 Ep. 2 - ”Ufrihedens Pris” med Dennis Nørmark

Ufrihedens pris med Dennis Nørmark

I denne uge har Bjørn Uldall besøg af Dennis Nørmark, der netop nu er aktuel med sin nye bog ufrihedens pris.

De diskuterer, hvordan et fejlagtigt antropologisk menneskesyn samt direkte falske økonomiske teorier har lagt grundstenene for den bureaukratiske og fejlbetonede new public management model, der forvolder os store udfordringer både i virksomheder og samfund.

I bogen punkterer Dennis Nørmark en hel række myter om menneskets natur, ledelse og nødvendigheden af hierarki i større samfund og organisationer. Det gør han med en grundig historisk gennemgang af misforståelser i den vestlig filosofi, og med overraskende viden om vores fortid i jæger-samler samfund. Helt skarpt tegnet op er konklusionen: Vi er endt med at have alt for mange ledere og alt for lidt lederskab, alt for meget regulering og kontrol – og alt for lidt frihed, og fællesskab. Virksomheder og samfund betaler en høj pris for al denne ufrihed i form af ineffektivitet, manglende innovation, engagement og menneskelig udvikling. Den gode nyhed er: Hvis vi formår at opgradere vores syn på menneskers kapacitet til selvansvarlighed og samskabelse, og opgradere vores forståelse og praksis af lederskab – er der store gevinster at hente: mere menneskelig frihed, engagement, ansvarlighed og fælleskab – men også i såvel den private som den offentlige sektor, organisationer som med færre omkostninger er både mere produktive og innovative.

Endvidere er Jakob Holm Nielsen også med i studiet for at repræsentere den yngre generations blik på det, til tider, mærkværdige teater, der foregår på arbejdspladser. 

God fornøjelse!

Forrige
Forrige

S.3 Ep. 3: ”Den 90% lederløse organistion” med Ann-Christina Matzen

Næste
Næste

Podcast S. 3 Ep. 1 - IDG mål med Eva Damsgaard